Han er Aston Villa og Odd supporter, ansatt i vår alles kjære PL-kanal, TV2 og er kjent for å komme med mange gode tips til de som spør om råd. 

Hvem er så mannen bak Aston Grenland og hva er historien bak namnet?
-28 år gammel luring på plass i TV 2. Aston Grenland er en deilig blanding av verdens to beste lag: Aston Villa og Odd Grenland. Litt harry, men er så jækla lite kreativ på sånt.
astongrenlandJeg tror jeg snakker for mange når jeg sier at å være TV2-ansatt og få jobbe med fotball er en drøm, men hvorfor valgte du å satse på dette?
-Slik at jeg har penger til å finansiere alle som slår meg på slutten av et tungt Fantasy-år? Neida.
Som tenåringer flest ville jeg bli fotballspiller. Jeg ble ikke det, så da satset jeg på en jobb som kunne få meg nærmest mulig.

Derfor jeg valgte å være dommer på si også, vel.. Litt mer takknemlig din jobb vil jeg tro? Hehe. Over på Fantasy. Hvordan har sesongen gått og hva er din målsetting?
-Har samlet 796 poeng, så kan ikke klage, men det er jo selvsagt alltid noe man tenker at man kunne gjort annerledes. Målsettingen er en klisje, men: slå kompiser i mini-ligaene. Først og fremst det jeg gjør det for. Så er det jo moro å kjempe om en god topplassering. Innenfor 10k er fint.

Ser den! Håper å joine deg i 10k klubben.
Vi er nå inne i et bentøft desember-program. 30 kamper på 10 dager. Hva er det viktigste en FPL-manager må ta hensyn i desember?
-Tenk langsiktig og til midten av januar. Velg robuste spillere som er lite rotasjonsutsatt. Dette er ikke måneden man skal gamble på enkeltspillere med 1-2 gode kamper, for eksempel. Det er mange kamper på kort tid, og man trenger folk som går i krigen tre ganger i uken.

Gündogan er et godt eksempel på spillere man må holde seg unna. Ikke kjøp, selg om du har mulighet. Ekstremt rotasjonsutsatt i denne måneden med blant annet Touré back on track.

Jeg ville kikket til klubber med managere som roterer lite. Typ Southampton.
Cédric kanskje best verdi. van Dijk størst poengpotensial. Bertrand også fin. Offensivt er Austin et kjempekjøp.
austinStoke og WBA er andre klubber man normalt sett gå til, men ville da hentet defensive spillere som rullerer godt, grunnet vanskelig kampprogram. Vil anbefale henholdsvis Stoke-Pieters og WBA-Brunt, dersom du klarer å rullere disse.

Men hovedsetningen er: kjør safe, så slipper man at det baller på seg med minuspoeng, og at man til stadighet må få inn spillere fra benken – ved rotasjon – som man helst ikke vil bruke.

Bra jeg har van Dijk og Austin da. Hvilke spillere er et must have de 4-5 neste rundene?
Med mindre du har du et bytte til overs og er fornøyd med laget, ville jeg i de fleste tilfeller ikke brukt et bytte på keeper. Det er uansett Pickford, Foster og Heaton som er keeperne man bør satse på. Det er de tre som gjelder, fordi de får så enormt med redninger. Ta den som passer best med miksen du har fra før.

Forsvar:
Dyr spiller: Alonso, Walker, van Dijk. Alonso er det klare førstevalget. 
Rotasjon: Brunt, Holebas, Cédric, Pieters, Gibson, Smith. Finn en rotasjonsplan. Jeg liker én dyr, tre billige, én superbillig benk av typen Amat.
alonsoSpillere mange henter, men bør unngås: Lovren og Fuchs. Stoler ikke på Liverpool og Leicester defensivt. Begge lag har dårlige keepere med få redninger, og spillere med mye klønete involveringer bakerst, slik at det alltid blir store sjanser av det.

Gambling-spilleren: Det er som sagt ikke anbefalt å gamble i denne perioden, men dersom du har veldig lyst, så er Cresswell en mulighet. Stoler egentlig ikke på West Ham defensivt, men dersom han blir kvitt skaden og spiller 90 minutter til helgen, kan det være noe å se mot. Etter GW14 venter Burnley, Hull og Swansea. Det blir nesten ikke bedre. Cresswell er fast og offensiv. Trenger du å avansere litt i feltet, kan det være verdt en gamble.
cresswellMidtbane: Her er det mye poeng å hente i år.
Sánchez må på. Resultatene til nå taler for seg selv. Hazards neste kamper er en drøm, så har du ikke hentet ham enda, ville jeg absolutt gjort det nå. Ved siden av disse kommer det litt an på spillestil, men anbefaler safe og sentrale spillere.
alexisSigurdsson, Eriksen og Firmino er kanskje min topp tre, bak de to førstnevnte. Fine kamper, spiller alt, plukker jevnt med poeng, gode underliggende stats og lite skadeutsatt. Mané er også en mulighet, men husk at han skal til Afrikamesterskapet i januar.

Gamblingspilleren: Kunne sagt Emre Can, men synes han er litt for skadeutsatt, så jeg sier Victor Moses. Veldig fine underliggende tall, spiller nå fast for klubben som peiser inn mål og han virker til å få en god bit av kaken underveis.
mosesSpillere mange henter, men bør unngås: WBA-Phillips. Form over fixtures, men kampprogrammet som venter er grusomt. Redmond er en annen. Fine kamper, men elendig sluttprodukt FPL-messig. Virker veldig tilfeldig når han først scorer.

Gamblingspilleren nr.2: Payet. Fantastisk underliggende tall og nydelige kamper. Skaper mest sjanser i hele PL. Problemet er at han ikke har medspillere som klarer å omsette sjansene. Men nå er Carroll tilbake, og da kan det fort bli annerledes.

Spiss: Den vanskeligste plassen. Nå er det flere som peker seg ut.

Dyre spillere: Costa, Kane, Zlatan
Billige spillere: Defoe, Austin og Benteke.
Det er disse seks som gjelder nå. De er i en egen klasse. Personlig liker jeg blandingen med Kane+Costa+billig.
Hvem du går for av de billige avhenger nesten hvem du har troen på. Alle tar straffer og er helt sentrale for sine lag. Jeg har valgt Austin til mitt lag, blant annet fordi jeg synes han har best kamper.
trio-toppSpillere mange henter, men bør unngås: Rondon. Igjen: grusomt program. Negredo: grusom spiller. Og sitter du fortsatt med Lukaku: selg. Dårlige underliggende tall, tar ikke straffer og synker stadig i verdi. Ingenting å vente på, med mindre du har andre ting du skal fikse på. Watford borte er jo muligheter, men etter det venter Arsenal.

Gamblingspilleren: Kunne sagt Carroll, men synes han er for skadeutsatt, så jeg sier Iheanacho. Tallene hans er helt nydelige. Scorer omtrent hver gang han spiller, og vil få tid i manesjen nå som Agüero er ute.

Dette er jo helt suverent mr.Villa. Liker veldig godt at du anbefaler min angrepstrio, nå føler jeg meg rimlig trygg fremover! Sånn helt på tampen, er det noe mer du vil si til leserne?
-Kanskje bare nevne at man ikke må få panikk ved en eventuell dårlig start. Er man 100-150 poeng bak der man ønsker å ligge, eller ligger bak en kompis i venneliga, så ta det fortsatt med ro. Lenge igjen.

I år er det heller ikke noe fast lag som alle har, så det finnes nok av differanse-spillere. Gode eksempler er Gylfi (eid av 7.5%), Eriksen (7.1%) Cédric (2.2%) og Brunt (0.5%). Har man 2-3 av disse, så har du mer enn nok diff til de fleste. Ellers kan du velge trygt, tenke langsiktig (5-6 kamper) og pådra deg lite hits, så vil man i de fleste tilfeller sakte, men sikkert avansere i feltet 🙂

Er så enig, så enig! Lykke til med sesongen, og måtte FPL Gudene ville deg alt godt på din reise mot topp 10k og i kompisduellene. Helt på tampen tar vi med laget til Aston Grenland fra GW14:
astongren-gw14

Facebook Comments