Dagens tipser er Øyvind Godø, journalist i Dagbladet og en stabil god FPL spiller. 4 år på rad har han kommet innenfor topp 63.100 i FPL, og så langt i år har han ikke droppet ut av topp 100k. Med andre ord, ein person det kan være vel verdt å ta i mot råd fra.

Med en god resultatrekke som består i:
2012/13- OR 1.998

2013/14- OR 24.453
2014/15 – OR 63.052
2015/16 – OR 10.912
Hva blir da sesongens store mål?
Målet er å ta steget opp blant de 1.000 beste i verden. Noe annet vil være en gedigen skandale. Ligger foreløpig bra i rute, i visshet om at jeg har prioritert verdiøkning fremfor poeng i sesonginnledningen. Det gir meg et økonomisk fundament som vil gjøre forutsetningene gode for å klatre jevnt og trutt fra dagens plassering. Siste halvdel av sesongen bruker å være synonymt med klatring.

Det er ambisiøst, men med fundamentet du har til nå i sesongen i tillegg til stabiliteten og erfaringen så bør det være godt mulig.

Vi er nå inne i et bentøft desember-program. 30 kamper på 10 dager. Hva er det viktigste en FPL-manager må ta hensyn i desember?
-I den kommende perioden med høy kamptetthet må man – som resten av sesongen – prioritere de spillerne som du vet starter så godt som alle kamper og sjelden blir byttet ut. De roteringsutsatte spillerne du eventuelt har, blir enda mer roteringsutsatte nå. Få dem ut. Dyrk enerne på de respektive lagene.

Skal man ha noen fra Arsenal, må man ta seg råd til Alexis Sanchez. Han må man ha. Å velge en lightversjon, er et garantert tapsprosjekt. Theo Walcott kan være et godt supplement, men ikke en erstatter for Sanchez.

Av offensive spillere i Chelsea er Eden Hazard og Diego Costa de eneste sikre kortene.

I Liverpool virker stjernegutta på topp å være gode kort.

Harry Kane og Christian Eriksen er interessante Tottenham-navn de neste kampene.

For å få råd til kanonene på storlagene, må man forsøke å finne kanonene på de små lagene, som frigjør midler, men samtidig spiller fast, gir målpoeng og dertil hørende bonuspoeng. Charlie Austin, Gylfi Sigurdsson og Jermain Defoe er gullnavn i så måte.

Divock Origi og Kelechi Iheanacho er de to billigversjonene fra topplagene som kan være verdt på å prøve på så lenge Philippe Coutinho og Sergio Agüero er ute. Potensialet er skyhøyt til prisen å være, men går man for disse, kan man imidlertid havne i roteringsfella. Man kan også skape et problem for seg selv når Agüero og Coutinho er tilbake. Et tidlig 2017-wildcard i januar kan da være løsningen for å utnytte disse to jokerne og samtidig holde risikonivået lavt.

Defensivt er eksempelvis de mest offensive forsvarene fra Chelsea, Arsenal og Southampton meget interessante, med Marcos Alonso i spissen. Cedric’ gir nydelig valuta for pengene. Kyle Walker fra Tottenham er en bonusmaskin og alltid interessant. Manchester United går nydelige kamper i møte, men enn så lenge ville jeg styrt unna de gutta. Etter Alex Fergusons abdisering, har det stort sett vært en felle å velge United-spillere.
Hva angår keepervalget er prinsippet enkelt: Gå for en av billiggutta til rundt 4,5 som er på et gjerrig lag som får mange redninger – og som har bonuspotensial i motsetning til toppkeeperne. Å velge en keeper fra topplagene, er å kaste bort penger som man trenger til å velge de offensive kanonene. Spesielt i midtbaneleddet skiller det mange poeng. Følgelig må denne kategorien prioriteres budsjettmessig.

Tusen takk Øyvind. Mange gode råd å ta med seg inn i det tette kampprogrammet og resten av sesongen. Ønsker deg lykke til i jakten på topp 1.000 OR. Helt på tampen tar vi med laget til Pepperoni-effekten fra GW14:

Facebook Comments