Mange interessante snakkiser på Twitter, VGD og andre plasser om hvem folk skal ta inn på midten blant WBA spillerne. Jeg sier ikke du skal la være eller at du bør, men med kamper mot lag som:
Hull, hjemme
Sunderland, hjemme
M’brough, borte
Stoke, hjemme

så skal du ha en rimlig heftig stall for å unngå WBA offensiv. Videre er dette innlegget kun basert på valget av Phillips kontra Chadli.

Ser vi på de harde fakta, så har Phillips spilt 500 minutter mer enn Chadli denne sesongen. Bare det gir deg en god pekepinn, men vi går videre.
Chadli er målkongen, 4-3
Phillips er assistkongen, 5-2
Bonus: 8-8

Videre presenterer jeg her to statistikker. Den øverste er snittall pr kamp hele sesongen. Den andre er snittall pr kamp siste 6, hvor da Chadli har mye mindre spilletid enn Phillips. Konklusjonen min er at Chadli er farlig, men Phillips har større potensiale og er i bedre slag.

Tilslutt presenterer jeg heatmaps fra de 5 siste kampene. Som vi også ser her, er Phillips hakket mer offensiv og bidrar mer i det offensive spillet enn Chadli.

Med en prisforskjell på 0.6 i fordel Phillips (altså rimligere) er mitt valg enkelt! Men om han er et bedre valg enn Rondòn? Det er en annen sak!

Facebook Comments