Vinneren av Freddy Rovers Cup 2016, OR 15/16: 4.808, og en bruker av tidlig Wildcard nr.2 i fjor. Hvem andre kan gi oss bedre råd om det snart løslatte Wildcard nr.2?

 Du går under aliaset Bibelnissen i ulike nettforum, men hvem skjuler seg bak og hvorfor det aliaset?
Selve aliaset stammer fra en åtte år gammel interngreie på ungdomsskolen, kort tid før jeg registrerte meg på vgd.no for å diskutere Liverpool. Fant senere frem til Fantasy-forumet på vgd (fantastisk miljø), og har siden registrert meg som ‘Bibelnissen’ også på FFS (fantasyfootballscout) og min Fantasy-relaterte Twitter-konto. Hvem som skjuler seg bak forblir nok en hemmelighet, viktig å bevare mystikken!

Søren, håpte du skulle røpe deg denne gang, hehe.
Før vi går videre å snakker om bruken av wildcard nr.2, så er det på sin plass med en liten FPL introduksjon av deg selv.

-Satt opp mitt første lag midtveis i 10/11-sesongen, men ante jo ikke hva jeg drev med. De første sesongene var preget av en enorm utålmodighet, og jeg tok ukentlige hits for å få på ‘rundens vin’. Sjekket aldri fixtures eller underliggende tall, noe som er fjernt å tenke på mtp. min tilnærming til spillet i dag.

Forrige sesong var min første med hardsatsing etter å ha gradvis satt meg inn i hvordan spillet virkelig fungerer utover i 14/15-sesongen. Det endte blant annet med seier i din cup, Freddy (Freddy Rovers Cup 2016), og en topp 5k-plassering overall, som jeg straks kommer tilbake til hvordan jeg oppnådde. Målet er å gjenta noe lignende – topp 10k så er jeg fornøyd.

Jeg er imponert! Hadde selv mye den samme tilærmingen før forrige sesong, men var ikke i nærheten av dine resultat. Well done! Sikker på du når topp 10k.

Du er en av få jeg kjenner som spilte wildcard nr.2 tidlig i fjor, som tilslutt hamnet høyere enn meg. Hvilke erfaringer og tips kan du dele med oss om det?
-Ja, det stemmer det. Som sluttresultatet mitt tilsier, så fungerte jo det veldig godt for meg. Men grunnen til at det fungerte ligger nok mye i det enorme dypdykket jeg gjorde i langtidsplanleggingen. Skal du spille gjennom blanks og DGWs fra januar til mai uten WC så må du ta forhåndsregler.

Følg nøye med på hvem som går videre i både EFL- og FA-cupen, da dette dikterer hvilke lag som får blanks og DGWs. F. eks. vil lagene som skal spille EFL-cupfinale og deres motstandere få blank i GW26 (red.anm: Disse to er lagt til samme dato, slutten av februar).

Senere kommer det blanks som følge av FA-cup-spill (red.anm: kvart- og semifinale). Et enkelt triks ved et tidlig WC er å velge én keeper som du vet får blank i GW26 og én keeper du vet spiller. Man må uansett ha en keeper på benk, og du vil da ha en spiller inne på laget som du vet får DGW i fremtiden uten at det går utover elleveren din den runden vedkommende har blank. Tenk i de baner, liksom, tenk på de små detaljene.

Legg også en langsiktig bytteplan inn mot DGWs – du må begynne å forberede deg tidlig dersom du allerede har brukt WC når de kommer. Ikke vær altfor redd for hits inn mot store DGWer for å få på sentrale DGW-spillere heller – på den måten kan du minimere et evt poengtap kontra de som har spart sitt WC.

Forberedelser er nøkkelordet! Kampprogram, form, cuptrekninger, langsiktig og kortsiktig planlegging i alle ledd. Husket jeg las mye av det du skrev på vgd om den planleggingen du hadde for deg, og jeg tenkte for meg selv at jeg var glad jeg hadde et wildcard i erme. Dessverre for meg var du bedre forberedt og kom deg igjennom rundene bedre enn meg, og det viser jo hvor grundig du har gått til verks!

Før du velger når du vil spille ditt wildcard nr.2, som om få dager blir dette tilgjenglig, hva er de elementære spørsmålene alle må stille seg før de aktiverer?
Først og fremst så mener jeg man ideelt sett bør ta en avgjørelse på om man skal bruke wildcard tidlig eller ei, så fort som mulig. Da kan man ta kortsiktige punts like før WC i stedet for å legge langsiktige planer som man ikke vil trenge ved et tidlig WC. Det viktige å tenke på blir da: *Når skal jeg bruke wildcard – tidlig eller sent?

Oppfølgingsspørsmål: Hvilken konkret runde ønsker jeg å bruke det om jeg skal bruke det tidlig?

Ønsker jeg å bruke det i forbindelse med fixtureskiftet til GW20 (Palace, WBA, Soton og Boro med fantastiske runs), ønsker jeg å bruke det i FA-cup-pausen til GW21 eller ønsker jeg å bruke det når alle januarsigneringer er på plass?

*Hvorfor ønsker jeg evt å bruke det tidlig? Er det noen sentrale spillere jeg mangler? Er det noen spillere som kommer tilbake fra suspensjon/skade jeg ønsker å få inn (Aguero/Coutinho) som vil kreve mange trekk å få på?

Er jeg misfornøyd med balansen i laget mitt – har jeg lagt for mye penger i én lagdel og ønsker å fordele det mer utover?

Trenger forsvaret en seriøs overhaling?

Hvordan ligger jeg an i forhold til mine mål? Ligger man dårligere an enn man hadde sett for seg og føler at laget er veldig likt de som har 50-100 poeng på deg så mener jeg absolutt det kan være en god strategi å komme seg frempå med et tidlig andre wildcard. Se da på de lagene som går inn i flott kampprogram, se på forsvarsrotasjon, se på spillere med potensiale som har lavt eierskap. Men ikke gå helt out on a limb heller – ikke fjern alt av Chelsea-spillere, liksom.

Bør vi spare det til GW 32/33 sånn vi er klare til DGW som erfaringsvis kommer i GW 33, 34 og/eller 37?
Her finnes det ikke noe fasitsvar, men det er klart at man gjør det mye enklere for seg selv dersom man sparer WC til å forberede seg til DGWene mot slutten av sesongen. Bruker man WC tidlig så må man begynne å bytte inn sentrale DGW-spillere allerede 6-7 runder i forkant av store DGWs, mens de som har spart det kan gå for mer kortsiktige formspillere og stille sterkere i blanke runder i forkant f. eks. Fordelen med et tidlig WC er at man kan dra nytte av effekten over lengre tid (plukke opp spillere med gode fixture runs), mens fordelen med et sent WC er at man kan maksimere DGWene.

Jeg kommer selv til å gå for et sent WC i forbindelse med DGWene denne gang, men jeg synes absolutt et tidlig WC er en vel så god strategi, så lenge man klarer å følge en langtidsplan i etterkant.

Tusen hjertlig takk Bibelnissen! Dette var veldig gode råd å ta med seg. Ønsker deg all mulig lykke videre i sesongen, og med bruken av wildcard nr.2! Laget i GW19:

Facebook Comments