I årevis har Aggen vært selvskreven på alle lag! Det går ikke an å spille FPL uten å ha Aguero har det vært sagt, og erfaringen viser nesten det. Men i år er det litt ulikt. Vi har Costa og Zlatan som herjer hver en stadion de besøker, og lar ikke en eneste keeper unnslippe deres skuddben. Er tiden der vi MÅ ha Aggen på forbi? Jeg har sett litt nærmere på dette.

For å få ei så realistisk og mest mulig troverdig sammenligning, så fann jeg frem de 9 sist spilte kampene for våre 5 kandidater:

Aguero, Costa, Zlatan, Kane og Lukaku (vel, Kane hadde lite kamper spilt så han har med seg 8 kamper).

Videre så jeg på motstanderen til hver av spillerne og rangerte lagene utifra dagens tabellsituasjon. Basert på det kom det frem følgende utfall:
Zlatan og Kane har hatt lettest program, 2.33
Aguero nest lettest, 2.56
Costa og Lukaku vanskligest, 2.67

1-5.plass fikk 4, 6-10.plass fikk 3, 11-15.plass fikk 2 og 16-20.plass fikk 1, etter det delte jeg på antall kamper for å få et snittall.

Her er de harde fakta fra spillebanen:

Som vi ser, så er Zlatan og Costa i en egen klasse hva angår poeng pr million og minutt pr poeng. Ta dog en titt på Aguero sin skuddstatistikk. 46 skudd og 22 på mål, det vitner om et stort potensiale, og lite tilfeldig han scoret 7 mål på sine 9 kamper.

Aguero gir 3.91 poeng pr million investert i motsetning til Zlatan som har 6.21 p/m. Det er tall som burde overbevise de fleste om å investere de 1.2 millionene andre plasser på banen.

Vi vet ikke hva som kommer de neste dagene, men en angrepsduo bestående av disse karene pluss en 6-7.5 mill spiss kan ikke gå veldig gale selv uten Aguero,

Facebook Comments