Til å gi oss de beste tips om Liverpool, har vi hentet inn tidligere skribent for FPLacademy, Øystein Wallevik. En stabil og god FPL-spiller med mange gode plasseringer.

Han er norsk og elsker Liverpool. På Twitter kalles han for @oysteinwalle89, og du er herved oppmuntret til å gi han en follow. Han vil gi deg gode svar på dine problemer.

Liverpool. En klubb der stort sett midtbanemenn har stått frem som fantasyalternativ de siste par sesongene. Eller skal dette være sesongen for en ny rød angriper?

Åpningsprogram:

Lør 12/8 Watford
Lør 19/8 CRYSTAL PALACE
Søn 27/8 ARSENAL
Lør 09/9 Man City
Lør 16/9 BURNLEY

Godt blandet drops, men vil de smake surt eller søtt?

Hvordan vil laget se ut?

Klopp vil nok kjøre laget i mye den samme formasjonen som i sesongen før (4-3-3/4-5-1 variant), og eventuelle endringer skjer nok i form av en mer spesifikk rolletildeling blant de sentralt i banen.

Keeperplassen tilhører nok fortsatt Simon Mignolet når sesongen 2017/18 sparkes igang 11. august. Tatt store steg i feltarbeidet det siste halvåret, mens utfordrer Karius har sett vinglete ut. Men dog er £5.0m for mye for en keeper bak et forsvar med mye å bevise.

De 4 bak:

Clyne – Matip – Lovren – Milner

En Milner klassifisert som forsvarsspiller denne sesongen høres spennende ut med tanke på at mannen var den forsvarsspilleren som skapte flest sjanser i fjor (57) og sitter på straffer (scoret på 7/8 straffer i 16/17). Dessverre har Liverpool hentet backup i form av Andrew Robertson fra Hull City, noe som kan åpne dørene for rotasjon. Både Milner og Clyne sliter for øyeblikket også med småskader før seriestart, noe som kan åpne døren for nevnte Robertson og unge Trent Alexander Arnold. Hold et godt øye til sistnevnte til bare £4.5m.

Fra midten og frem:

Henderson – Lallana*

Coutinho**

Salah – Firmino – Mané

*Her pågår det en knallhard kamp om den siste midtbaneplassen. Både Emre Can, Adam Lallana og Gini Wijnaldum har en god sjanse til å kapre denne, men tror Klopp sliter med å vrake Lallana pga. hans enorme kapasitet og viktighet i Klopp’s “gegenpressing”.

** Med kjøpet av Mohamed Salah flyttes Philippe Coutinho inn i en mer innflytelsesrik rolle i midten, en rolle som passer han som hånd i hanske. Det blir nærmest en fri rolle der han kan flyte rundt og ta opp farlige posisjoner i rommet mellom motstander’s forsvar og midtbane, og følge på i angrepene på rent Frank Lampard vis. Viste tegn på mer kontinuitet forrige sesong, og kan vise seg som en god investering til £9.0m.

Spilleminutter FPL poeng Mål Assist Bonus Minutt pr poeng Målforsøk Målforsøk i boks Sjanser skapt Store sjanser skapt
Coutinho 2228 171 13 8 21 13 52 19 30 1
Mane 2242 156 13 7 14 14,4 27 23 25 4
Firmino 3062 180 11 11 17 17 54 37 43 7

Roberto Firmino er en mann som skal ha skryt for den jobben han legger ned på banen, og er uvurderlig i Klopp’s system. Samtidig må det nevnes at han mangler avslutningsegenskaper og kan være ulidelig frustrerende å eige på FPL. Denne sesongen har han fått drakt nr. 9, noe som fører med seg et stort press om å score mål. I skyggene lurer Daniel Sturridge, som ser ut en ny mann i det som ser ut til å bli hans første fulle pre-season på lang tid. Ingen er mer klar for å ta over ansvaret dersom Firmino skulle slite med å levere, og kan også være én Klopp roterer jevnlig med brasilianeren skulle han holde seg skadefri.

15 mål og 13 assists på 31 kamper i Serie A 2016/17 er sterke tall. Grovt regnet ville dette tilsvart 175 poeng uten bonus (ikke medregnet clean sheets/gule kort).  Mannen heter Mohamed Salah og er en kar verdt å følge med på i starten av årets sesong. Som enhver nysignering er det usikkert hvordan han vil tilpasse seg en ny liga, men skulle han kjøre på fra start kan han være et sterkt alternativ til Philippe Coutinho.

Konklusjon:

Beste alternativene som stikker seg frem hos Liverpool er Philippe Coutinho og Mohamed Salah. Ser ikke at Mané skal justifisere en høyere prislapp med færre poeng enn Coutinho i fjor men med flere minutter spilt. Salah har et skyhøyt potensiale, og kan være verdt å ta sjansen på fra start dersom du ikke er fan av Coutinho. Følg nøye med på Alexander Arnold som nærmer seg klar til å utkonkurrere Nathaniel Clyne på høyre back.

Treningskamper:
dato: lag; resultat, målscorer (assist), målscorer (assist) osv..
12/7: Tranmere; 4-0, Milner (straffe, Ojo), Grujic (Ojo), Chirivella (Solanke), Woodburn (straffe)
14/7: Wigan; 1-1, Salah (Firmino)
19/7: Crystal Palace; 2-0, Solanke (Origi), Origi
22/7: Leiceter; 2-1, Salah (Coutinho), Coutinho (Firmino)
29/7: Hertha Berlin; 3-0, Solanke (Lallana), Wijaldum (Mane), Salah (Coutinho)
1/8: Bayer Munchen; 3-0, Mane (Firmino), Salah (Mane), Sturridge (Woodburn)
5/8: Athletic; 3-1, Firmino (straffe), Woodburn (Solanke), Solanke (Klavan)

Facebook Comments