Hvordan gikk det forrige runde for deg? Har du hatt en OK start, eller er det helt bånn i bøtta så langt?

For min del gikk det ganske bra første runde med 84 poeng, mens denne runden har helt vilt dårlig. Endte på utrolige 31 poeng. Dessverre har det blitt sånn for meg siste årene at jeg har en elendig 2. eller 3. runde. Det som har blitt gjort da er at jeg har wildcardet momentant søndagskveld. Ikke tatt et steg tilbake og sett meg i speilet og spurt:

-Er nå det beste tidspunktet for wildcard? Har jeg nok informasjon til å ta wildcard? Hvorfor gikk det dårlig, og er laget så skakkjørt som jeg skal ha det til?

Svarene hadde nok blitt som følger:
-Nei
-Nei
-Dårlige spillere i forhold til de som presterte sist runde
-Tja, 1 eller 2 bytte hadde ordnet det meste

Hvorfor deler jeg dette med deg? Hvorfor leser du fortsatt dette innlegget?
Det er fordi du må tenke deg om både en og to og tre ganger før du wildcarder nå, så tidlig. Vi har knapt startet, og alle lag har nå fått sjansen til å spille sin første hjemmekamp foran fansen. Det er så mange faktorer rundt serieåpning som fort kan gi et feil bilde av hvem man skal ha med videre på laget sitt. Overgangsvinduet er heller ikke stengt, og spillere kan fortsatt bytte klubber. Det er for tidlig å brenne av wildcard denne runden med mindre du sitter med et helt skakkjørt lag bestående av 0 målpoeng de første to rundene. Da forstår jeg du bør ta et wildcard, for da har du misset på mange spillere.

Jeg skal dra igjennom et par viktige punkt som må tenke igjennom før du hitter wildcard-knappen:-Alexis Sanchez, Eden Hazard, Coutinho

Dette er 3 spillere som er store poengsamlere, og som kommer til å skape mye hodebry når de er tilbake for sine lag. Sansynligvis er de tilbake allerede i gameweek 4, som er 2 og en halv uke frem i tid. Om du brenner av wildcard nå, så har du mest sansynligvis vanskligheter med å få plass til de om de viser prov på form med en gang. Da ødlegges mye av tankevirksomheten og oppsettet ditt, om du selvsagt ikke gjør 2-3 ekstra tanker og skaper rom og planer for å bytte de inn.

-Overgangsvinduet
Det stenger neste onsdag, og vi har mange spillere som kan være på vei bort fra lagene, nye spillere kan være på vei inn, og van Dijk kan ha byttet klubb fra Southampton til Liverpool. Mange usikkerhetsmomenter å følge med på, men igjen enda en grunn til å avvente situasjonen. Selv første runde etter at overgangsvinduet stenger kan være for tidlig, for vi må se hvor de nye skal inn i systemet, og hva det har for laget å si.

-Informasjon
Kanskje det aller viktigste. Har vi nok informasjon om hvem som er de beste valgene å gå for fremover nå? Er 2 gameweeks nok info å bygge på? Jeg mener klart og tydlig nei, også basert på erfaring.
Leroy Fer var veldig god i starten for Swansea i fjor og virket som en spiller du burde ha på laget fra start, men så slukknet han fort og ble den vanlige Leroy Fer. Mange hentet han til gw3 og 4, men ble fort skuffet.
Alvaro Negredo et annet eksempel. Scoret i gameweek 1, og var farlig frempå i gameweek 2. Etter det var det lenge til neste gang noen snakket om han, bortsett fra når de byttet han ut 3-4-5-6 runder etterpå.

Som nevnt tidligere i innlegget, så har alle lagene nå fått sin første kamp på hjemmebane. Dette har veldig mye psykologisk å si for spillerne så tidlig. Første kamp foran egne fans er viktig for å vise at vi i år er bedre enn i fjor. Vi skal ha med fansen fra start av osv… Mange kan overtenne, mange kan være veldig nervøse, mens mange andre ikke bryr seg og tenker kun på hva som skal skje neste uken mtp overganger.
Dette er alle faktorer som påvirker prestasjonene til spillerne, og vi får ikke det helt tydlige bilde på hvem som skal og må være med på et wildcard-lag. Et wildcard-lag er faktisk det laget du kommer til å sitte med i lang lang tid. Det er mange spillere du tar inn på laget ditt som du vil bruke 10 runder på å bli kvitt om du er misfornøyd. Bruk derfor gameweek 3 til å se kamper, se høydepunkt, putt massivt av is i magen og hold deg vekke fra wildcardknappen, om som nevnt ditt lag ikke er skakkjørt og du mangler målpoengspillere.

Her på bloggen kommer vi til å presentere et tenkt wildcard lag før de neste 4 gameweeksene, men ikkje gameweek 3. Det er for tidlig.

Facebook Comments