Vi var i forrige del innom mange grunnleggende poeng som er lurt å følge for å bli god i FPL. I dette innlegget skal vi ta for oss gode strategier å ta i bruk nå når vi går inn i en 2 ukers landslagspause.

Hva er det som er spesielt med en internasjonal landslagspause, kontra en uke i mellom to gameweeks?
Det mest kjipe er at det er 2 uker til neste runde, så alle tabbene du gjorde tar ekstra lang tid å glemme. Tolmodighet er et nøkkelord i denne sammenheng!
Men la oss se på de punktene som vi skal belyse i dette innlegget:

1- Om du ønsker spille wildcardet i denne runden
2- Om du er fornøyd med laget ditt, og tenker kun gjøre få endringer

1- Wildcard!
Om du allerede har bestemte deg for å spille wildcardet pga dårlig lag, eller fordi du blir veldig misfornlyd med laget igjennom lørdagen eller søndag, så anbefaler vi å aktivere wildcardet med en gang.
Hvorfor? Da kan du spille på prisendringene ved å selge spillere du har som er på vei ned, samtidig som du kan tidlig kjøpe spillere som er på vei opp.
Du kan også endre på laget underveis og starte planleggingen tidlig, og på den måten være best mulig forberedt.

Fordeler med å spille wildcardet tidlig:
-Har du hatt en dårlig start, f.eks over 1 million Overall Rank, så har du nå sjansen til å gjøre nødvendige endringer for å ta igjen tapt terreng fort før det blir enda større avstand
-Vi har mye mer informasjon om hvilke lag og spillere som er i form
-Kampprogrammet til flere lag begynner å endre seg
-Ligaen har startet å sette seg ørliten gran
-Du kan unngå tape verdi / du kan tene mye verdi
-Overgangsvinduet stenger, Alexis Sanchez, Eden Hazard, Philipe Coutinho, Virgil Van Dijk er alle tilbake (eller solgt) og du kan ta stilling til hvem av de du vil bygge laget rundt

Ulemper med å spille wildcardet tidlig:
-Det er fortsatt veldig tidlig i sesongen, og det kan fortsatt gå litt tid før ligaen setter seg
-Mange av spillerne kan ha dratt med seg veldig god pre-season form inn i seriestarten, men dabber snart av
-Mange usikkerhetsmomenter etter at overgangsvinduet har stengt
-Flere lag har markante endringer i kampprogram fra gw5-6.
-Desto mer informasjon en sitter med spillerne, desto bedre lag kan en sette fra start og den informasjonen blir mest tydlig fra og med gw5
-Bommer du på laget, kan du få en tøff høst med å ta igjen større gap

2- Ingen wildcard
Det er her tolmodigheten virkelig får seg en test. En meget vanskelig test også! Fra du bestemmer deg for å selge Willian på lørdag for Richarlison, til lagane skal i aksjon igjen er det 14 dager, 2 landslagskamper, en hau med treninger og et par flyreiser. Det kan gå mye gale på den tiden. Hva så om Kane og Lukaku begge blir skadet i pausen og du sitter med begge? Da må du plutselig ut med -8 poeng for å bytte to til som er viktige for ditt lag.

Du har selvsagt prisøkninger og prisfall som kan spille deg et puss og gjøre hverdagen vanskelig mtp tøffe valg som skal tas. Her må du selv gjøre en magefølelse vurdering på om du tar sjansen eller stå over. Mitt beste tips er å tenk deg om 2 ganger før du bytter denne helgen. Det er leeeenge igjen til neste runde!

Facebook Comments