Bloggen har vært så heldig å skoget tak i en FPL-avhengig og trivleg kar, selv om resultatene ikke står helt i stil til innsatsen så langt. Har karret seg til 170k overall, og med grønne piler, endelig Salah på laget, så er han relativt optimistisk for nå.

Take it away Simen!

Desember er høytid for Fantasy Premier League, og kampene kommer tett som hagl i denne perioden. Dette gjesteinnlegget blir derfor en slags oppsummering av Gameweek 16 og en forhåndstitt på Gameweek 17 som begynner allerede på tirsdag. Det er mye tekst, men det er to runder i én:

Lørdagens kamper:

Chelsea’s gode form ga enorm oppsving i eierskapet for både Morata og Hazard før møtet med West Ham. Begge spillerne var blant topp 5 kapteiner og et stort antall FPL-lag har doblet på duoen. Resultatet? 1-0 til West Ham og 4 poeng tilsammen på superduoen. Marcos Alonso ble byttet ut etter 55 min med et baklengsmål og gult kort. Blytung dag for alle med Chelsea-spillere.
Conte har gitt opp ligagullet, men den stolte italieneren vil ha revansje nå. Møter Huddersfield borte tirsdag kveld. Chelsea er favoritter, men møter trolig et velorganisert og defensivt hjemmelag. Tapet mot West Ham minsker trolig faren for rotasjon, som er godt nytt for eiere av Morata/Hazard. Chelsea slår trolig tilbake, men styr unna for kapteinsalternativer.

Tirsdag kl12: Morata er skadet, og ikke tilgjenglig for GW17

West Ham, da? Fotballgeniet Moyes overrasket alle med 3 poeng og en sjelden clean sheet. Hva betyr det for FPL? Fint lite, foreløpig. Laget ser relativt organsiert ut bakover, og etter den kommende Arsenal-kampen er det et fint program i vente. Adrian har fått stå to på rad nå, er han et alternativ til Elliot som er ute i kulden? Utover det sitter vi i båten når det gjelder West Ham.

Endelig løsnet det for Spurs! Det har vært frustrerende å være Harry Kane-eier den siste måneden. Spillets dyreste spiller har ødelagt mang en gameweek, og 16 poeng over 3 kamper gjorde at mange fikk nok og solgte Hurricane. Det var kanskje ikke så lurt, for Stoke lekker som en sil mot storlagene. Harry Kane slo tilbake med tosifret antall poeng for første gang siden GW 9, til stor glede for alle som ga han kapteinsbindet. Son stjal showet med sine 16 poeng, en helfrekk differential for de neste ukene? Mål på Eriksen, assist på Alli og Davies. En god dag for de som har beholdt troen på Spurs-spillere. Brighton kommer på besøk på onsdag. Du er modig hvis du tipper mot en ny seier med Harry Kane-mål.

Stoke er lite å juble for FPL-messig. Har et greit program fremover (bur, WHU, WBA), men med mindre du allerede sitter på Choupo-Moting eller Shaqiri er det bare å styre unna.

Burnley-toget ruller videre. Det ser veldig lovende ut for Sean Dyches mannskap i øyeblikket. Viktig hjemmeseier og clean sheet mot Watford, men bittert for FPL-managere med Ben Mee på laget. Skaden var visstnok ikke alvorlig, og vi forventer/håper å se Mee tilbake til hjemmekampen mot Stoke. Lukter det nok en målfattig hjemmeseier?

Hva med Watford? Trives godt på bortebane, men det blir tungt når Zeegelaar blir utvist i det 40. minutt. Kun ett poeng på de tre siste, men to av møtene har vært med Spurs og United. Watford møter nå Crystal Palace borte, og nå snur det. 7 av de neste 9 kampene lyser grønt for Watford, og det skal være trygt å gå juletiden i møte med Richarlison og/eller en forsvarer på laget.
Er det et sted det lugger, så er det Crystal Palace. Sakho ut med skade, straffebom på overtid. Blytungt. Får besøk av et bortesterkt Watford på besøk i neste runde og vi sitter rolig i Palace-båten på Fantasy.

Bournemouth fikk endelig i gang Jermain Defoe, og det var virkelig på tide. Men ta en rask titt på de neste tre kampene, så skjønner du hvorfor laget ikke er av interesse: Manchester United (B), Tottenham (H), Manchester City (B). Styr unna.

Swansea mot West Bromwich ble som forventet: målfattig og dørgende kjedelig. Det var riktignok FPL-poeng å hente i Wales: Clean sheet på Fabianski og forsvarerne + assist på billigspissen Abraham. Wilfried Bony har spilt 90 min x 4 nå, og har 15 poeng på de to siste matchene. Et alternativ til 5.7? Nå møter de Man City, så man kan vente litt. Starter man Fabianski? Ikke undervurder antallet save points i denne kampen.

Er det noen som har WBA-spillere? Én clean sheet på 11 matcher og lite mål fremover. Liverpool og Manchester United i de to neste. Styr unna.

Huddersfield slo Brighton 2-0 hjemme. Mounie med sine førte returns siden GW 1, til glede for hans 0.8% eiere. Schindler og Zanka med clean sheets, assist og bonuspoeng til stor glede for deres eiere. Får besøk av et revansjesugent Chelsea på tirsdag, så man forventer kanskje ikke altfor mye (utenom save points på Lössl). Verdt å merke seg at programmet er grønt frem til 30. januar for Huddersfield etter Chelsea-matchen.

Brighton uten seier på 5 og én clean sheet i samme periode. Møter Spurs borte neste runde, så ikke forvent for mye fra Gross, Hunemeier og de andre gutta.

NewcastleLeicester ble et fyrverkeri av en fotballkamp som ga lite poeng på FPL. Det lugger skikkelig i Newcastle for tiden, og man er desperate etter en ny eier som kan få skikk på skuta. Billigkeeper Elliot har blitt benket i 3 kamper på rad, uten at det har hjulpet stort. Det kan være på tide å se etter et alternativ (Adrian på West Ham?). Magpies møter Everton hjemme i neste oppgjør, men nå er det Big Sam’s Everton og ikke gymlærer Undsworth sitt. Kanskje det snur med Lascelles tilbake, men jeg styrer unna svarthvite FPL-spillere.

Deilig borteseier for Leicester som er i dytten om dagen. Møter Southampton borte og Crystal Palace hjemme de to neste. Mahrez står med 9-6-9 på sine tre siste kamper og er kun eid av 5%. En deilig differential å ta med seg inn i julestriden? Det er lov å håpe på Vardy-poeng, mens defensivt blir det lite poeng.

Søndagens kamper:

Arsenal har sett solide ut den siste tiden, med unntak av den usaklige kampen mot David de Gea forrige runde. Mye av grunnen til dette er Mustafi, som har vært balanserende i den bakre fireren. Han var ute til kampen mot Southampton. Resultatet? 1-0 etter 3 minutter, signert Charlie Austin. Måltyven står med småpene 28 poeng på de fire siste rundene, og i neste runde kommer Leicester på besøk. Holder han seg skadefri er Austin en målgarantist, men skader har alltid plaget spissen.
Arsenal var favoritter, men det er alltid ugreit å havne under etter 3 minutter. Laget dominerte etter scoringen, men det var satt meeeeeeeget langt inne å utligne. Vi noterer oss at Sanchez leverer målpoeng for fjerde gang på fem matcher. Chileneren er kun eid av 2.8% – hvis du har råd sitter du på en meget eksplosiv differential. Ramsey har sett frisk ut, men slet med hamstringen etter oppgjøret i følge Wenger. På de to neste møter Arsenal West Ham (B) og Newcastle (H), og med Mustafi forventet tilbake til begge kamper snur trenden fort. Jeg tror Arsenal plukker greit over de to neste rundene.

Klopp sjokkerte alle ved å benke både Coutinho (blant de mest populære byttene) og Firmino før møtet med Everton. Liverpool presset og presset, og fikk endelig betalt gjennom… hvem andre? Mo Salah. Årets formspiller gjorde stort sett alt på egenhånd og sendte Liverpool i en fortjent ledelse. Sjansesløseri og uflaks gjorde at Rooney kunne utligne fra straffemerket etter at Calvert-Lewin (billigspiss!) gikk velvillig i bakken. Det endte meget ufortjent 1-1 etter at Klopp sparte seg til fant. Nå venter WBA på Anfield, og laguttaket tyder på at Firmino og Coutinho begge starter den. Salah ble tatt av etter 65 minutter, og hvis du legger den skuffende poengdelingen til grunn høres det ikke urimelig ut at formspilleren starter neste kam også. Vær dog litt oppmerksom på rotasjon, særlig hvis du vurderer kaptein fra Liverpool.
Everton møter Newcastle (B) og Swansea (H), og spillere som Calvert-Lewin og til og med Wayne Rooney må være verdt å vurdere. Hvis det er én manager som kan skvise maksimalt ut av et mannskap så er det Sam Allardyce. Hva med Kenny? Startet 8 strake,

I Manchester stilte Jose Mourinho overraskende offensivt, uten at det hjalp nevneverdig. For de som fortsatt orker å spille Pep Roulette på spissplass satt Sergio Aguero noe overraskende på benken gjennom hele oppgjøret. Manchester City dominerte stort sett alt gjennom hele matchen, og det var meget fortjent da David Silva scoret sitt andre mål på like mange kamper. Rashford utlignet rett etterpå, men City var hele tiden i kontroll.

Nicolas Otamendi scoret sitt andre mål på to kamper, og står nå med 2 mål og 6 bonuspoeng på de to siste. Vil det vare? Programmet ser rimelig grønt ut for City fremover, så hvis du er villig til å spille Pep Roulette i den travleste perioden i sesongen er mulighetene store.
Med en ny runde allerede på tirsdag er det anbefalt å sitte relativt rolig i båten. Det vil bli rotasjon, det vli bli frustrasjon og det vil bli høylytt banning. Men det er viktig å huske: blir din spiller hvilt i den kommende runden, starter han trolig den neste. Ikke ta forhastede beslutninger, og for all del: sørg for at du har spillere å benken som starter.

Facebook Comments