Skrevet av: Simen Beck Thoresen

Desemberprogrammet setter sine spor og det roteres over en lav sko. Frustrerende runde for mange. Hazard, Kane og Salah med 8 poeng totalt. Kan i det minste ikke gå stort verre for meg neste runde. #staypositive

Se på Burnley da! Ny hjemmeseier, ny clean sheet og 4. plass på tabellen. Ben Mee fortsatt ute og Stephen Ward hinket av banen, så ikke helt uten bismak for Fantasy-spillere. Nick Pope plukket småpene 11 poeng, og er kanskje det tryggeste valget før møtet med Brighton. Kan det fortsette i samme spor med alle skadene?

Lite å si om Stoke. Triste saker. Møter West Ham og West Bromwich hjemme i de to neste, men det frister lite å hente spillere herfra. Sitter Mark Hughes trygt over nyttår?

Chelsea slår Huddersfield, og Hazard belønner sine 15% eiere med 3 deilige poeng. Ett mer enn forrige runde! Morata ute med skade, og mål i mot på overtid sprekker nullen. Det var ikke altfor mye å hente her. At Christensen ble byttet ut før baklengsmålet et av få lyspunkt for meg. Tung start på runden. Blir det Hazard-poeng mot Southampton i helgen?

Manchester City peiser videre og knuser alt som er av rekorder. David Silva med sitt 4. mål på 3 runder, deilig for oss som solgte for et par uker siden. Sterling noterer seg for 2 assists, de Bruyne og Aguero scorer mens Sane, Walker og Jesus er på benken. Jepp, det høres ut som Man City. Kampprogram har ikke så mye å si for City, de ruller over alle uansett. Møter nå Spurs, deretter er det fire enkle matcher på rappen. Hvem hviles når, det er spørsmålet? Otamendi, Silva og KdB virker å være de tryggeste valgene.
Ingen skam å tape for City for Swansea sin del. Fabianski sine save points ble nullet ut av fire baklengs, og Tom Carroll plukket halvparten så mange poeng som vanlig (for de av oss som fikk inn han fra benken). Abraham med en halv kamp og ellers lite å melde. Møter Everton borte i neste, det kan bli tøft. Er det tid for Tom Carroll-magi? Garantert ikke.

Liverpool fikk besøk av WBA, og nå var det tid for fest for alle Liverpool-eiere. Det gikk rykter om at Salah skulle hviles, men startet til glede for de fleste. Resultatet? 0-0. Tung dag for alle med Liverpool-spillere. Gomez fikk seg hvile, bittert for alle som hentet han. Møter Bournemouth borte på søndag. På tide med en oppsving og Salah-show? Det er lov å håpe.

Spurs hjemme mot Brighton. Harry Kane det åpenbare kapteinsvalget denne runden. Alt lå til rette for full fest. Det ble rolige 2 poeng, det. Burde kanskje sett den komme. Son scorer igjen – 31 poeng på 3 runder nå! Bankers i startelleveren? Det virker slik. Eriksen med assist og bonus, ellers lite spennende for FPL-managere. Møter City borte i neste, så ingen grunn til å handle Spurs-spillere riktig enda kanskje?

Brighton trenger en opptur nå, og da hjelper det kanskje å få besøk av Burnley og Watford over de to neste. Gross og Murray benket i denne, så starter nok neste i alle fall. Lov å håpe på defensive poeng?

United gjorde som United gjør mot svak motstand på hjemmebane: sikret en lite overbevisende 1-0-seier. Phil Jones er tilbake på FPL-radaren. Lukaku tilbake på scoringslista igjen. Skal det endelig snu for belgieren? United ser svake ut uten Pogba, og med WBA borte i neste kamp stinker det ikke akkurat mål. Defensiv cover kan være greit å ha i juleprogrammet.

Crystal Palace vinner også! Ser mørkt ut lenge, men Tom Cleverley bestemmer seg for å bli utvist i det 87. minutt og da snur det fort. Viktig seier, men ugreit program fremover. Møter Leicester borte nå, der burde det bli mål.

Watford skuffer fortsatt. Jeg spådde opptur, men Tom Cleverley ville ha nedtur. Fått en mann utvist i to på rad nå. Det skal jo snu snart, men har noen tunge frafall i forsvar og på midten. Richarlison fikk seg en smell og ryktes at han trenger hvile snart. Kommer den hjemme mot Huddersfield? Det er 4 kamper siden forrige seier nå, så kan ikke hviles for mye.

Everton vinner igjen. 10 poeng på de 4 siste og Rooney med målpoeng i samtlige. Et helfrekt alternativ for juleprogrammet? Scorer oftere enn mange av de dyrere alternativene om dagen. Kenny spiller fortsatt fast, og Pickford har plukket tosifret i tre av de siste fire kampene. Er det for tidlig å friskmelde Everton?

I Newcastle må det skje noe og det sporenstreks. Nytt eierskap skal være rett rundt hjørnet og det ryktes storhandling i januar. Det trengs, for nå styres det mot nedrykk. Nå er det Arsenal på Emirates som venter. Hvis noen mot alle odds har Magpies-spillere anbefales det å revurdere den strategien.

Leicester hamrer over Southampton 4-1 borte og levde opp til spådommen «Mahrez god diff, lov å håpe på Vardy-poeng og lite å hente defensivt». Høres bra ut på papiret,men selv har jeg bare Danny Simpson fra Leicester. To deilige poeng, nok en gang. Møter Crystal Palace hjemme nå, og her lukter det mål. Prøv deg på Mahrez om du har råd, men vær obs på at Leicester møter Man Utd, Liverpool og Chelsea over den neste måneden.

Southampton følger opp Arsenal-kampen med en nitrist forestilling. Har Chelsea, Huddersfield, Spurs og Man Utd på de neste fire, så her kan det ikke være mye å hente på FPL.

Og til slutt: David Moyes, for en mann! 4 poeng og 0 baklengs mot Chelsea og Arsenal. Hans defensive fokus lover godt for Fantasy, og nå møter de Stoke, Newcastle og Bournemouth på de neste tre. Ogbonna med 23 poeng på 3 matcher, Adrian med 15. To billige alternativer til juleperioden. Og Arsenal, da. Akkurat i det man begynner å friskmelde de kommer skader, misnøye og 1 poeng på 3 kamper. Med Kolasinac på benken var det ekstremt lite å hente for FPL-managere i denne matchen. Skal det snu mot Newcastle?

Facebook Comments