Tanker etter jula.

Skrevet av: Simen Beck Thoresen

Det var mye fotball over jula, så det er ikke tid til å gå i dybden på alt som skjedde. Men satt du med Harry Kane over juleprogrammet ble du servert Fantasy Premier League på sitt beste. Og på sitt absolutt verste.

Back-to-back hattricks mot Burnley og Southampton ga 68 poeng til de som fortsatt turte å sette kapteinsbindet på Harry Kane. Grønne piler og bare velstand. GW21 bød på en blank for Spurs, men det gjorde fint lite når det var 2 kamper for Sir Harold i den neste runden. Selv da nyheten kom om at Kane var småsyk var han det åpenbare kapteinsvalget. Det var en god del Triple Captain-sjetonger i spill, fra undertegnede også.

Det ble deilige 3 poeng det. God stemning. Fantasy er moro. Vi lar den ligge.

Det er lett å se seg blind på en dobbel gameweek, og denne smakebiten var noe skuffende. Fra et West Ham-perspektiv ble det 0 clean sheets, Cresswell og Arnautovic fikk hver sin assist i kamp 1 før de begge var ute til kamp 2. Lanzini plukket kun 6 poeng og de eneste store summene kom for Carroll og Obiang som ingen har. Moro moro. Programmet til West Ham er riktignok lysegrønt de neste fem rundene, så ingen grunn til å stresse med å bytte ut de man sitter med.

Ellers plukket Alli 10, Eriksen 8 og Son 12. Det er greie tall, men man forventer mer av to kamper mot såpass svak motstand. Kun én clean sheet også. Tunge tak. Neste match er mot et bloddefensivt Everton, så venter Southampton før det er Man United, Liverpool og Arsenal på rappen. Å triple på Spurs offensivt så lurt ut før DGW, nå er det kanskje på tide å bytte ut en eller to av de?

Andre tanker etter julen:

Når Liverpool spiller blir det mål. I begge ender. Salah er fortsatt helt essensiell, og hvis Firmino holder formen er det vanskelig å argumentere mot å ha han. Coutinho ut kan bety gode nyheter for Salah, siden Coutinho «stjal» mye poeng. van Dijk gir litt sårt tiltrengt pondus i midtforsvaret. Endelig trygt å hente forsvarere fra Liverpool?

Gabriel Jesus ser ut til å være skadet i minst 6 uker. Betyr at Aguero endelig er helt bankers? I så fall er det bare å få han på med en gang. Det er ingen alternativer på spissplass, City scorer mål for moro skyld og programmet ser pent ut etter Liverpool-kampen. Hva er ulempen? City er fortsatt med i tre andre cuper, og kanskje hviles Aguero siden Premier League er mer eller mindre vunnet. Men likevel, Aguero ser bankers ut. Kanskje et alternativ til Morata, som brant TRE 100%-sjanser mot Arsenal. Så helt iskald ut, og det har vært dyrt å holde Morata gjennom de siste 5-6 rundene. Han ryker ut av mitt lag etter Leicester-kampen (så da plukker han sikkert jevnt og trutt etter det).

Sterling fortsetter den elleville poengfangsten, og de Bruyne kom tilbake i rekordfart fra «skaden» han fikk i romjula og leverte tosifret igjen. Du er modig hvis du går uten offensive City-spillere.

Mahrez har blitt nevnt flere ganger allerede, og spiller som om det var 2015/16-sesongen igjen. Har levert målpoeng i 8 av de 9 siste. Ser ut til å gå litt under radaren, trolig fordi man har så mange alternativer i samme prisklasse.

Alonso plukker poeng for moro skyld, og står med elleville 47 poeng på de siste 5 kampene. Kun Kane har plukket flere poeng av spissene, og det er helt rått å tenke på. 7.3 høres dyrt ut for en forsvarsspiller, men han plukker mer enn Aguero som koster 11.7. Spørsmålet er om han kan fortsette slik? Chelsea er solide defensivt og Alonso spiller nærmest ving til tider.

Watford, a? Jeg spådde at det skulle snu i uke etter uke. Det snudde ikke. Er i elendig form om dagen. Richarlison plukker en assist i ny og ne, men får jo aldri bonus stakkar. Watford har fint program fremover, men det skal godt gjøres å anbefale de gulkledde til FPL-formål nå.

Det andre wildcardet er nå tilgjengelig, og det klør nok i fingrene til mang en FPL-manager verden over. Personlig ville jeg vente 5-7 runder til når det er tid for amputerte og deretter doble gameweeks. Hvis det står dårlig til i miniligaer etc kan det selvfølgelig være greit å bruke det allerede, men det anbefales å i det minste vente til overgangsvinduet er stengt før man forhaster seg. Flere store Fantasy-navn ryktes bort (Mahrez, Sanchez) og det kommer garantert forsterkninger fra andre ligaer.

Nå er endelig den nitriste cup-pausen over, og fullt fokus er på Gameweek 23 denne helgen. Lykke til!

Facebook Comments