Det er dags for den mest hektiske og kritiske tiden i FPL sesongen, for vi entrer de dobble gameweekene og de siste 8 rundene av sesongen. Det er nå alt skal avgjøres, og det er nå du kan treffe de skyhøye poengsummene om du stokker kortene dine rett.

Vi skal selvsagt presentere de ulike scenariene du kommer til å havne borti med dine gjenværende chips, men før vi gjør det så må vi ta for oss lagene som har dobbel gameweek, allerede i Gameweek 34:
Bournemouth
Brighton
Burnley
Chelsea
Leicester
Manchester United
Southampton
Tottenham

Interessant nok, så smeller 4 av lagene som en rekyl tilbake i Gameweek 35. Da har følgende lag ingen kamper:
Chelsea
Manchester United
Southampton
Tottenham

Vi står igjen med en haug av lag som ikke har fått tildelt sin siste kamp, pga utsettelser tidligere i sesongen. Mest trolig får alle disse lagene kamp i en ny dobbel gameweek i runde 37. Lagene det gjelder er:
Arsenal
Brighton
Chelsea
Huddersfield
Leicester
Manchester City
Manchester United
Newcastle
Southampton
Swansea
Tottenham
West Ham

Flott tenker du. Nå kan jeg lesse på med spillere fra lagene som har dobble runder, og se bort fra lag som Everton, Palace, Watford og WBA f.eks. Men det er der du ikke må la deg lure!

Ser vi på øverste delen av tabellen, så kan topp 4 være nærmest avgjort om Tottenham vinner eller holder Chelsea til uavgjort. Sammeleis skal normalt Chelsea holde unna for Arsenal, og Arsenal holde unna for Burnley.
Hva har dette å si for deg tenker du kanskje?
La meg presentere en interessant oversikt for deg.

Manchester United, Tottenham, Southampton og Chelsea spiller FA-cup semifinale 3-4 dager etter at den siste kampen i dobbel gameweek 34 er ferdigspilt. Kommer Mourinho til å ofre alle sine menn for å ta 3 poeng mot Bournemouth fremfor å spare spillere for å slå Tottenham i semifinalen av FA Cupen?
Om Chelsea skulle slå ut Southampton, så spiller de finale mot Tottenham eller United helgen etter sesongslutt, men på det tidspunktet de spiller sin utsatte kamp i dobbel gameweek 37, så kan det allerede være bestemt plassering i serien. Vi husker i fjor, da sparte Conte 9 mann i den nest siste kampen av sesongen for å ha alle menn skadefri til finalen. Dette KAN gjenta seg.

Hva så med Manchester City og Liverpool? Hva har de til felles?
Mellom runde 32 og 33 skal det spilles kvartfinale i Champions League, og mellom 33 og 34 skal det spilles returkamp. Et av lagene vil gå videre, men begge kommer til å ha 5 kamper på 15 dager. Her kjenner vi lukten av Rotator-Pepiola og Rotator-Kloppelopp.

Det laget som tar seg videre får semifinale etter gameweek 35, og etter gameweek 36.
Om dette blir f.eks City så får de fra 22.april til 13.mai 7 kamper på 21 dager. City har på dette tidspunktet forlengst vunnet PL, og i beste fall har de en finale å se frem til 26.mai.
Om Liverpool går videre har de 5 kamper fra 22.april til 5.mai, 13 dager.
Be ware! Her lukter vi rotasjon lang lang vei.

Hva med Arsenal? Har de noen twist’n’turns på slutten?
De er med i Europa League, og det er klubbens eneste mulighet til å spille Champions League neste år. 4.plassen virker umulig, og Wenger er trofe-tørst som det holder. Om Arsenal går hele veien, skal de fra 1.april til finalen i EL 16.mai (3 dager etter sesongslutt i England) spille 13 kamper på 46 dager! Ver du sikker på at Wenger driter bra i hva som skjer i PL siste halvannen uke før EL-finalen!
OBSOBS: Aubamenyang er cup-tied i EL, og kommer kun til å spille PL-fotball våren 2018.

Se oversikten under:

FA CUP lagene: 

Champions League lagene:
Europa League laget:
Det vil komme et nytt innlegg om bruken av chips i sesonginnspurten i løpet av få dager. Hold deg oppdatert!

Facebook Comments