Etter litt leting på Norske FPL Spillere og deres overall ranker siste årene, så tror jeg vi har funnet Norges beste FPL spiller over de 6 siste årene. Se nemlig på denne rekken:

2012/13 – 1.671
2013/14 – 10.463
2014/15 – 162
2015/16 – 22.462
2016/17 – 487
2017/18 – 26.562
2018/19 – GW2; 947
I snitt gir dette: 10.302! Noen bedre?

Laget er Eii Saa Peittää, og namnet er Aleksander Våge Nilsen.
Vi tok kontakt med han og spurte om han kunne dele suksessoppskriften med alle våre fantastiske lesere. Heldigvis sa han ja!

Med en snitt på 10.300 OR over de 6 siste årene og topp 500 to ganger siste 4 årene, så vil jeg tørre påstå at du er Norges beste FPL speler over de siste 6 årene! Det er definitivt noe jeg kunne ønske å presentere meg som, hehe.

-Takk for fine ord. Norges uoffisielt beste FPL-spiller henger høyt, og håper jeg kan bidra med noe fornuftig på dine spørsmål.

Det er jeg helt sikker på! Først av alt. Hvordan angriper du hver runde? Mtp. valg, prisendringer, byttetidspunkt osv.?

-Her har jeg laget meg en strategi som jeg følger før hver runde. Når deadline har passert og en ny runde starter sjekker jeg allerede hvordan laget mitt for neste runde ser ut. Kan det se ut til at jeg har luksusproblem om hvem som må benkes, eller trengs det gjøres endringer i spillermateriell i form av bytter? Ved å kartlegge dette tidlig kan jeg bruke kampene jeg ser til å følge ekstra nøye med på spillerene jeg vurderer, og bestemme om de har nok potensiale til å fortjene en plass hos Eii Saa Peittää.
Viser det seg at det er behov for bytter, gjør jeg de så sent som mulig i uken. Dette er spesielt viktig når lagene har cupkamper eller spillere er på landslagsoppdrag Men som de som hentet inn De Bruyne tidligi forrige uke vet godt, skader kan skje når som helst. Jeg har selv tatt sjansen denne uken med å bytte inn Mkhitaryan før han gikk opp i pris. Krysser fingrene for verken skade eller rullering på han. Jeg bruker forresten www.fplstatistics.co.uk for å sjekke om mine spillere, eller de jeg vil ta inn er i ferd med å endre seg i pris. Den siden gir en god indikasjon på hvem som stiger/synker i pris. Prisendringer skjer på natten så det holder å sjekke status en gang på kvelden.

Ideelt sett sparer jeg byttet. Det å ha to gratis bytter gir en mye større fleksibilitet i hvilke spillere som blir byttet inn og det gjør det enklere å flytte verdi mellom lagleddene.

Det er gode råd å ta med. Sette opp laget for neste runde, og se hvilke posisjoner som må gjøres noe med, samtidig være tolmodig med spillerbytter, både i form av å spare bytte og byttetidspunkt.
Hva tenker du om hits? Er det en del av strategien din?

Har en bevist strategi om å prøve unngå hits. Spesielt om jeg har spillere på benken som kan steppe inn. Om jeg tar hits er det fordi jeg har flere spillere som ikke spiller, eller at det er et case som jeg mener vil lønne seg poengmessig relativt raskt. Jeg er ikke i mot hits.

Neste spørsmål går litt på sesongtips:
Om vi deler sesongen inn i fire deler:
Hva er det viktigaste du gjør fra gameweek 1 og frem til du wildcarder, og når bør en vurdere wildcard bruk?

Når jeg skal sette opp laget for en ny sesong styres jeg av to ønsker. Flest mulig poeng, og flest mulig spillere som bidrar til økning av lagverdi. Spillere jeg antar er bankers på sine lag, er fornuftig priset, og som har bra kampprogram passer i så måte perfekt. Jeg vil helst at alle mine 15 spillere er med på å bygge lagverdi, i stedet for å ha billige benkeslitere som ikke spiller for sine lag og som etterhvert bidrar negativt til lagverdien.

Budsjettet gjør at vi får problemer med å finne 15 slike spillere, samtidig som vi opprettholder en god balanse i laget, men om det finnes spillere til 4.0 som passer beskrivelsen må de med på laget umiddelbart.
Denne sesongen har vi faktisk noen slike med Wan-Bissaka, til en hvis grad, Hamer og til en enda mindre grad, Peltier, som var de billigste du kunne få tak i sine respektive posisjoner og som var forventet å starte sesongen. Wan-Bissaka spesielt mener jeg alle må ha på laget som et offensiv superbillig alternativ på et godt lag med bra kampprogram. Han kommer ikke til å møte Salah hver uke, og når suspensjonen er ute av verden etter kommende helg forventer jeg at han er tilbake på høgreback for Palace.
Med slike billige spillere kan du få høyest mulig verdi inn i start 11’eren, samtidig som det er potensiale på benken også.
En bør bruke wildcardet når laget behøver det, enkelt og greit. Ikke sitt for lenge å vær misfornøyd med laget. Det er lett å havne for langt bakpå og spillerene som leverer jevnt bra med fantasypoeng kan ha skutt opp i pris og gjort det vanskelig å få det laget en egentlig ønsker.

Hva er viktigst i fase to, fra første wildcard og frem til jul/gjennom julen?

Det er 8 gameweeks mellom 1.desember og 1.januar og det kommer til å bli rullering, på alle lag. Ha en benk som spiller, og gjerne med billige spillere som har potesiale for gode poeng også, igjen er Wan-Bissaka optimal. Spillere som står i fare for suspensjoner for gule kort før denne grensen heves, er også en god grunn for å ha spillende benk.
Etter nyttår og frem til du wildcarder?

Dette er forsåvidt også en tid hvor det er fornuftig å ha en benk som spiller. De antatt beste lagene i England skal ta seg videre Champions League og det vil bli rullering.
Det er i det hele alltid lurt å ha en spillende benk gjennom hele sesongen, for å begrense behovet for bytter og minuspoeng samt for å kunne fokusere byttene mot de dyrere spillerene i stallen hvor de store poenge forventes å ligge.
Wildcardet som blir tilgjengelig igjen i januar bruker jeg ikke nå, så sant laget ikke er i krise. Wildcardet skal brukes senere.
Overgangsvinduet åpner som kjent i januar og det kommer alltid noen spennende spillere inn som kanskje ikke leverer fantasypoeng med en gang men likefult kan ødlegge for spilletiden til andre jeg har i laget allerede. Det er verdt å følge med på effekten av overgangsvinduet i denne perioden.

Og siste del må være wildcard til slutten ?

Her begynner det å bli action og chipene gjøres klar til bruk! Jeg håper å sitte igjen med alle tilgjengelige chiper når vi nærmer oss runde 30. Det ideelle er å bruke Wildcardet og de andre chipene i forbindelse med dobbelrunder og runder med færre lag involvert. Hva som er best strategi varierer fra sesong til sesong avhengig av hvilke lag som har dobbelrunder og hvordan terminlisten faller. Vær obs på at det ikke er mulig å bruke flere chiper samme runde, og wildcardet er en chip. Det er alltid noen som brenner seg på dette, men det bør ikke være noe problem blant lesere på fplnor.no.

Glimrende. Dette er noe mange ikke tenker så nøye igjennom, mens andre vet det godt uten å alltid tenke seg om to ganger før de durer på med utolmodige handlinger. Husk folkens: Han kameraten her kan sine saker. Les en gang til, og tenk igjennom egen spillestil!Neste spørsmål: Tanker om kapteinsvalg runde for runde? Er det kun kampoppsett, form eller velger du mtp. eierskap?

Jeg går for en kombinasjon av kampoppsett og form når jeg skal velge kaptein. Finner jeg en spiller som har begge deler går jeg for han, uavhengig av eierskap og pris. Etter at Leicester tok gull har jeg sluttet å se på pris når jeg velger kaptein. Da leverte Mahrez og Vardy runde etter runde til en brøkdel av prisen av mine dyre kapteiner som ikke leverte. Men er det ingen som utpreger seg som gode kapteinsvalg kjører jeg safe med en av de dyre kanonene i laget med høy eierandel.

Går du noen gang for en gamble/diff kaptein, eller går du alltid etter de store/trygge? Aguero, Salah, Auba om han kommer i form med kommende program?

Jeg tenker at kapteinsvalg som regel alltid er gambling, uansett om jeg velger Salah, Aguero eller hvem som helst. Det står som oftes mellom flere gode kandidater, og det kan slå alle veier. Det er det som gjør denne gameweek 3 så bra, for det er ingen andre alternativ for meg enn Salah. Og det tror jeg gjelder folk flest også, så risikoen med å gå for Salah som kaptein er liten.

Som regel er det lurt å velge “trygge” kapteinsvalg. Det er ti andre posisjoner på laget hvor det er bedre å gamble.

La oss fokuserer på årets sesong og den hærlige tiden vi har foran oss. Hva er dine beste tips for årets sesong og kommende 3-5 gameweeks?

Til nå i sesongen har ikke spissene levert, med unntak av Aguero, men det kommer til å snu! Det gjør det alltid. Da er det viktig å ha en finansieringsplan for å kunne få to av superspissene på topp. De fleste sitter nå med et dyrt forsvar og midtbane, men vær klar til å flytte kapitalen fremover i banen når Kane og Aubameyang også våkner. Alle spillerene som har vært med i VM er heller ikke kommet ordentlig i gang enda, og der vil det dukke opp gode alternativer om ikke lenge. Wildcardet kan kanskje være en god anledning til å få på disse. Ellers er det en spiller, i tillegg til Wan-Bissaka, som jeg mener er fornuftig å hente inn om du ikke allerede har han, det er Richarlison.

Han er gjenforent med Silva fra Watfordtiden hvor han herjet, og han har blitt sitert på at målet hans for 18/19 sesongen er å bli toppscorer i PL, få spille for Brasil, samt ta Everton til CL. Ingenting i veien med motivasjonen der altså.
Budskapet: Få han på! Hva med helgas runde? Det er under 18 timer igjen til den starter, men noen viktige råd?

Til helgas runde ville jeg sett på Arsenal som møter et ustabilt West Ham på hjemmebane. Emery trenger en seier etter to strake tap. De har også meget bra kampprogram fremover så det kan være en ide å hente en inn derfra. Selv har jeg byttet Bernardo Silva til Mkhitaryan for få inn noen fra Arsenal. Lite spørsmålstegn med Mkhitaryan og hvor sikker han er, men jeg mener det en risiko verdt å ta for 7.1. Ellers kan dette være runden hellet snur for Aubameyang.

Kaptein denne runden må bli Salah. For å være ærlig vurderer jeg ingen andre. Han har ikke levert opp mot sitt beste enda, men står likevel med 8.5 poeng i snitt per kamp. Tenk når han begynner å levere? Det kan fint skje hjemme mot bortesvake Brighton.
Dette har vært en ære. Tusen takk for at du tok deg tid til å svare på alle spørsmålene og alt du har delt med oss. Masse lykke til med sesongen!

Lykke til med fortsettelsen av fantasysesongen, og jeg håper FPLNOR kommer opp å gå igjen. Det er en side med bra potensiale!

Takker så meget! Vi avslutter med å vise Eii Saa Peitää laget. Det blir spennende å følge det videre. Og, vi håper du vil finne FPLNOR som en spennende side fremover igjen med en litt “tilbake til røttene versjon”. Lykke til med Gameweek 3, måtte poengene renne ned over spillerne dine!

Facebook Comments