Som alle sikkert har fått med seg til nå, så er Coutinho ute i 4-6 uker. Jeg har allerede kjøpt inn erstatter, selv om mitt bytte denne uken skulle gå til en annen spiller. Jeg kunne ikke sitte på gjerde å vente på 0.3 prisfall, det går ikke.

Hvem er så mine foretrukne valg? Tottenhams midtbane! Såklart kunne jeg gått for Sigurdsson, Moses eller lignende, men for Sigurdsson sin del så venter jeg til neste runde.
Tottenhams midtbane ja, de to store poengsamlerne til Spurs i fjor, Alli og Eriksen. Ingen av de har vært like skarpe, men Eriksen skiller seg litt ut. La oss se nærmere på disse to.

Statistikk fra de siste 6 kampene
eriksen-alli

Med mindre spilletid, har Alli høyere points-per-minute, med 1 poeng pr. 17 minutt
Eriksen har 1 poeng pr. 22,5 minutt. Men sammenligner vi videre, så er Eriksen i egen klasse. Tar dødballer, har flere skudd og er mye mer involvert i straffefeltet enn Alli. Under har eg lagt frem heat maps fra de siste kampene til Tottenham

erik-alli-wba erik-alli-wba erik-alli-lei erik-alli-che

Gjennomgående er Eriksen mye mer involvert midt foran 16-meteren enn hva Alli er. Alli holder seg mye mer ute til venstrekanten. For meg betyr dette og statistikken som jeg la frem over, at Eriksen har et større poeng potensiale enn Alli.
Eriksen samlet mer poeng enn Alli i fjorårssesongen, selv om de fleste sverget til Alli (mye pga pris). Eriksen hadde 6 mål og 16 assist, Alli 10 mål og 12 assist. Totalt endte Eriksen med 178 poeng, Alli med 166.

Facebook Comments