Tenk at jeg har fått dette dilemmaet tredd nedover hodet.

Aguero har scoret 10 mål på 11 kamper i høst (den ene kampen spilte han 35 minutt, og bommet på straffe), mens i vår scoret han 17 mål på 18 kamper. I snitt blir det 0,96 mål/kamp.  Total galskap av en statistikk.
Hva er det jeg tenker på som i det hele tatt har tenkt å sette Aguero ut av laget?

Kane har 5 mål på 8 opptredner i høst (ganske imponerende med tanke på hans kjente startproblemer vær sesong). På våren hadde han 14 mål på 19 kamper. I snitt blir det 0,7 mål/kamp.
Veldig bra scoringssnitt, men igjen, hvorfor bytte Aguero til Kane?

For min del er dette en 4 “gameweeksgreie”. Se på kampene:

Aguero: CHELSEA – leicester – WATFORD – ARSENAL
Kane: SWANSEA – man united – BURNLEY – HULL

Aguero møter lag som i snitt slipper inn: 1,08 mål pr kamp
Kane møter lag som i snitt slipper inn: 2,08 mål pr kamp

Tror lett at Aguero står med 2-3 mål neste 4 kampene, men problemet er at jeg tror Kane står med mer og jeg kommer garantert til å velge han som kaptein. Med Aguero tør jeg kun ha han som kaptein hjemme mot Watford.

Ser vi videre på statistikker, da er den veldig i Aguero favør igjen men har vi en grunn i at Kane akkurat er tilbake og har spilt mot Chelsea, West Ham og Arsenal samtidig som Aguero møtte Middlesbrough, Burnley og Crystal Palace?

Aguero: 19 skudd, 9 på mål, 4 forsøkte assist, 2 assist som resulterte i skudd på mål
Kane: 7 skudd, 4 på mål, 2 forsøkte assist, 2 assist som resulterte i skudd på mål

Vi går nå inni en knalltøff periode for lagene. Om 16 dager har City og Tottenham spilt 5 kamper hver, og for min del sniker det seg inn en liten Pep-rotasjonsvarsko. Kanskje overdreven, men det var litt underlig med Kevin og Silva på benk i helgen. Iheanacho har vist fenomenale takter som målscorer i Agueros fråvær, og kan fort få sjansen mot Watford f.eks? Aguero har bare blitt hvilt en gang, og det var mot Everton. Da kom han sent igjen fra samling og skulle møte Barca noen dager senere (som han heller ikke fikk spilt, av samme grunn? sliten?).

En liten ting til, Kane har under 10% eierskap, og om han tilter og du har han som kaptein, da kan han virklig dra deg opp igjennom listene. Gitt at Aguero gjør det svakere i samme tidsperiode selvfølgelig.

Kan ikke råde deg til å gjøre det ene eller det andre, men jeg personlig går for Kane over Aguero neste 4 rundene! I GW18 spiller City mot Hull, GW19 mot Liverpool og GW20 hjemme mot Burnley. Lukter 3 x hattrick då.

Lykke til med valget.

Facebook Comments