SManchester United. Trenger vel knapt en intro? Var bunnsolide defansivt i fjor, og slapp inn nest minst mål hjemme (12) og borte (17). Scoret dog bare 8.mest av alle lagene. Ser en på skudd pr kamp så er tallet litt overraskende. United hadde 4.mest skudd pr kamp, og 2.mest hjemme. Kun Tottenham hadde flere. Skudd på kamp var på 15,6 i snitt og 5,5 på mål i snitt. 

Manchester United starter med følgende kampprogram:
Søn 13/8: WEST HAM
Lør 19/8: swansea
Lør 26/8: LEICESTER
Lør 9/9: stoke
Søn 17/9: EVERTON

En gavepakke til FPL-managerene, men hvem skal velges?

Hvordan vil laget se ut?
Mourinho sverget til 4-2-3-1 for det meste i fjor, og vi tror han fortsetter der.

Med oss på laget for å vurdere Manchester United har vi, Bjørn-Andre Sørvik. Forrige sesong av FPL endte han på 396.plass. Han er United-supporter, og skal hjelpe oss vurdere aktuelle FPL-spillere for United.

På keeperplass er det David De Gea. stabilt god keeper som alltid plukker mye poeng og valgt av underkant av 30% av lagene. Greit valg, men finnes nok bedre verdi i forsvaret til United, samt at 5,5 er en stiv pris for en keeper.

De fire bak:
Valencia – Jones – Bailly – Darmian
Mye usikkerhet i forsvaret til United og man har ikke fått så mange svar i de 5 kampene de har spilt i pre-season.
Det man nok kan si for sikkert er at Valencia og Bailly tar 2 av plassene. Jones er enn så lenge favoritt til den andre stopperplassen og Blind er et stykke foran Darmian på venstreback. Men Jones er skadeplaget og aldri godt å si hvor lenge man kan sitte med han på laget sitt. Smalling og nykommer Lindeløf har ikke hatt noen stor preseason og er et stykke ifra laget sånn ståa er nå.
Bailly står fram som det trygge valget i forsvaret til £6,0 men gir lite tilbake annet enn cs og sporadiske bonuspoeng, Valencia har potensialet til å gi deg mer som back men 4 målpoeng ifjor er lite til £6,5. Blind og Jones kan være fine differentials til £5,5 og £5, spesielt Blind som har en del hjørnespark og til tider bonusvennlig.

Det ryktes at Darmian har spilt seg forbi Blind i køen på venstreback så den duellen bør følges tettere, spesielt inn til supencupfinalen mot Real Madrid, den som spiller der er trolig førstevalget der. Om det er Darmian bør man ikke forvente særlig med offensive bidrag.

Fra midten og frem:
Endret 8/8:
Herrera – Matic
Rashford – Pogba – Mkhitaryan

Vil nok være Herrera og Matic sentralt i år, Pogba, Mkhitaryan og Rashford bak Lukaku. Variert litt i de kampene som har spilt med flere spillere som Martial, Pereira, Fellaini og Carrick blant annet men det er nok disse som vil være de som spiller mest.

Pogba, vil trolig ligge for dypt i banen til å være verdt £8,0. Men United ryktes sterkt til en dyptliggende spiller, Matic, Dier, Fabinho (Matic kom etter at dette innlegget var skrive). Kommer det en vil det frigjøre Pogba til å komme med mer offensivt og han er mye mer interessant, så følg med der.

Mkhitaryan kom til premier league før forrige sesong og man forventet mye av han etter 50 målpoeng sesongen før i Dortmund, viste bare glimtvis og for det meste i europa league hva som bor i han.Har vist glimtvis i sommer hva han kan tilføre, men fortsatt ujevn i prestasjonene. Satt ned til £8,0, spennende å følge i år men ingen som må inn fra start.

Ungguttene Rashford og Lingard utvikler seg stadig og vil bare få mer og mer spilletid, men de er nok priset litt for høyt til at man ikke finner bedre spillere i samme prisklasse eller til og med litt lavere. Samme kan sies om Martial som nok er nærmeste utfordrer til disse. Ryktes også ny ving inn som vil være direkte konkurrent til dem alle. Lukaku
Lukaku, 25 mål forrige sesong og skal ta opp hansken etter Zlatan. Vil være spydspissen til United, ikke vist forrykende form til nå, men fått et par mål og er allerede inne på nesten halvparten av lagene. Akkurat det gjør at det er en stor gamble å ikke ha han på laget.

**Med forbehold**
Videre treningskamper vil gi oss gode indikasjoner

Om vi ser litt på tallene fra i fjor, så får vi frem følgende:

Spilleminutter FPL poeng Mål Assist Bonus Minutt pr poeng Målforsøk Målforsøk i boks Sjanser skapt Store sjanser skapt
Bailly 2058 105 0 0 14 19,6 6 5 1 0
Valencia 2483 120 1 3 9 20,7 4 4 31 3
Blind 1830 98 1 2 14 18,7 5 2 27 3
Pogba 2608 115 5 4 14 22,7 92 37 57 7
Mkhitaryan 1348 73 4 1 3 18,5 33 23 28 6
Rashford 1712 76 5 3 2 22,5 44 33 20 3
Lukaku 3266 221 25 6 33 14,8 110 80 47 8

Det er et par ting vi kan konkludere med:
-Blind, det mest spennende valget defansivt så lenge han spiller
-Pogba har mye sjanser, men mangler det siste
-Mkhitaryan har et uforløst potensiale om han får mer spilletid
-Lykke til om du gutser uten Lukaku i år! Det gjør ikke vi.

Treningskamper:
dato: lag; resultat, målscorer (assist), målscorer (assist) osv..
16/7: LA Galaxy; 5-2, Rashford (Lingard), Rashford (Mata), Fellaini (Lingard), Mkhitaryan (Martial), Martial (Fosu-Mensah)
18/7: Real Salt Lake; 2-1, Mkhitaryan (Lingard), Lukaku (Mkhitaryan)
21/7: Manchester City; 2-0, Lukaku (Pogba), Rashford (Mkhitaryan)
23/7: Real Madrid; 1-1, Lingard (Martial)
27/7: Barcelona; 0-1
30/7: Vålerenga; 3-0, Fellaini (Mkhitaryan), Lukaku (Pereira), McTominay (Martial)
2/8: Sampdoria; 2-1, Mkhitaryan (Darmian), Mata (Martial)
8/8: Supercup: Real Madrid

Facebook Comments