Til å gi oss de beste tips om Tottenham, har vi hentet inn mannen som endte som nr.66 i VERDEN 2016/17. Han er norsk og elsker Tottenham. På Twitter kalles han for @andersthfc, og du er herved oppmuntret til å gi han ein follow! Take it away Anders!

Tottenham er laget som slapp inn færrest mål både hjemme og borte, og scoret flest mål forrige sesong. Klarer fjorårets sølvvinner å ta sin uslåelige hjemmeform på WHL med til Wembley og hvem bør velges?

Crystal Palace starter med følgende kampprogram:
Søn 13/8: newcastle
Søn 20/8: CHELSEA
Søn 27/8: BURNLEY
lør 9/9: everton
lør 16/9: SWANSEA

Tottenham starter med to litt vriene kamper på de første 5 GWs. Chelsea hjemme og Everton borte er jevne kamper som kan gå begge veier. Pochettinos Spurs er ubeseiret på hjemmebane mot Chelsea, mens Everton borte tradisjonelt sett har betydd uavgjort. I GW 3 og 5 vil Kane være blant de mest populære kapteinsvalgene, mens 5-8 har Spurs “grønne” kamper før man reiser til Anfield og Old Trafford i GW9/10. Merk at det skal spilles finale i Rugby på Wembley lørdag 26/8. Dette kan medføre at gressmatten ikke vil være optimal for kampen mot Burnley.

Hvordan vil laget se ut?
Tottenham spiller vanligvis 3421 når alle forsvarsspillerne er friske. Ved skade/suspensjon eller ved å tilpasse taktikken etter motstander er også 4231 en kjent formasjon Pochettino liker å ty til. Laget vil mest sannsynlig starte slik mot Newcastle:

 

Lloris
Dier – Alderweireld – Vertonghen
Trippier – Wanyama – Dembele – Davies
Alli – Eriksen
Kane

**Med forbehold**
Videre treningskamper vil gi oss gode indikasjoner

Spilleminutter FPL poeng Mål Assist Bonus Minutt pr poeng Målforsøk Målforsøk i boks Sjanser skapt Store sjanser skapt
Son 2063 174 14 9 13 11,9 80 59 43 5
Alli 3036 225 18 11 17 13,5 94 58 52 5
Eriksen 3159 218 8 20 30 14,5 133 39 112 16
Kane 2523 224 29 7 33 11,3 110 68 41 7

Syke tall fra de fleste her. Ingenting i veien for å tripple offansivt fra Spurs, om dette fortsetter i årets sesong.

Aktuelle spillere?

Keeper:
Lloris er ett trygt valg om man vil ta del i ett av ligaens beste forsvar uten å risikere rotasjon. Keeper til £5.5 som snitter 2-3 saves, men i år igjen er det bedre alternativer i forsvar i samme prisklasse.
Forsvar: 
En spiller er på alles lepper: Kieran Trippier.
Han koster £5.5m og er, med Kyle Walkers-exit, Spurs sitt førstevalg på høyreback, kun med konkurranse fra Kyle Walker-Peters (unggutt uten minutter i PL). Følg med på Tottenhams transferaktivitet om det forsterkes, men foreløpig er Trippier spikra og vil være det i seriestarten. Han hadde forrige sesong 5 assists på 568 minutter. Det gir målpoeng pr 113 minutt, som er best av alle forsvarerne i ligaen. Han har i pre-season tatt noen cornere og frispark når Eriksen ikke har vært på banen.
Hvilke andre valg har vi i forsvar?
Davies er priset likt som Trippier og vil starte sesongen på venstre vingback, men førstevalget Rose er forventet tilbake i trening midten av august og mulig kampklar etter første landslagspause (GW4). Hvis man allerede har bestemt seg for at wildcard skal brukes til landslagspausen er Davies en spiller du burde få tre kamper ut av, mens Trippier fort kan være en mann for resten av sesongen.
Rose (£6.5m) og Vertonghen (£6.0m) er begge priset 0.5 for høyt til å være interessante når man har vesentlig billigere alternativ i Trippier.
Alderweireld (£6.0) er det beste alternativet til Trippier. Han blir aldri rotert, får svært sjelden gule kort, og er måltrussel på cornere selv om det bare ble ett seriemål forrige sesong.
Jeg vil likevel anbefale Trippier. Potensiell større oppside for £0.5 billigere og vil med sin følsomme høyrefot komme i mange innleggsposisjoner høyt i banen. Få det på!

Kieran Trippier was the hero as Tottenham overcame Watford

Midtbane/angrep:
Fire spillere hadde over 20 målpoeng for Tottenham i Kane, Alli, Eriksen og Son i 16/17 og de eneste som bør vurderes. Son er priset 1.5m billigere enn Eriksen og Alli og bør følges med på, men fikk brudd i armen i sommer under landskamp og er kanskje ikke klar til seriestart. En fin spiller å doble med etter landslagspausen hvis han er i trening til seriestart.
Eriksen og Alli er begge priset til £9.5m og fulgte hverandre som skygger forrige sesong. Alli er først og fremst målscorer, men får sjelden maks bonus. 17 bonus er dårligere enn feks Lanzini og bare ett poeng bedre enn spillere som Townsend og Snodgrass.
Eriksen er hjertet i laget, assistkonge og fus på frispark/cornere. Han hadde 16 flere bonuspoeng og to målpoeng mindre enn Alli i 16/17. Begge er strålende valg isolert sett og kan fort ende på rundt 200 poeng i år også. Det skal nevnes at Alli er utestengt i de tre første CL-kampene til Spurs og vil være mindre rotasjonsutsatt, mens Eriksen sjelden blir byttet ut når han starter.
Kane!
 Toppscorer de to siste år, sikker straffetaker og alltid kapteinsmateriale. Han er dog spillets dyreste spiller med £12.5m og har de to siste år ikke scoret i august. Hvorvidt det kommer av tøff treningsmengde eller fordi han har spilt mesterskapsball de siste to somnerne er usikkert, sannsynligvis en kombinasjon. Kane har scoret fem hattricks i 2017 (fire i serien og ett i cupen) og alltid ett eksplosivt kapteinsmateriale, spesielt på hjemmebane.
Det kan være mye å triple fra start, gitt at vi ikke vet hvordan laget takler overgangen til en størrre gressmatte på landslagsarenaen som også blir som nøytral bane å regne. Klubber vil komme til Wembley med ekstra motivasjon det vil være å snyte Spurs for en god start, kanskje deres eneste kamp på Wembley.
Trippier vil være med i mange lag med god grunn og bør med, etter mitt skjønn. Velg Kane om du tenker å kapteine han i GW3 og/eller 5. Hvis ikke ville jeg valgt Alli eller Eriksen.

Treningskamper:
dato: lag; resultat, målscorer (assist), målscorer (assist) osv..

23/7: PSG; 4-2, Eriksen (Koudou), Dier, Alderweireld (Wanyama), Kane(straffe Trippier)
26/7: Roma; 2-3, Winks, Janssen (Koudou)
29/7: Man City; 0-3
5/8: Juventus; 2-0, Kane (Trippier), Eriksen (Alli)
Facebook Comments