Skrevet av: Simen Beck Thoresen

Nå roteres det så mye at det er vanskelig å si noe fornuftig om faste spillere.

Skal vi snakke litt om Rooney? På de 5 siste står han med 15-5-8-8-13. Aguero i samme tid: 2-2-0-6-1. Jesus: 5-3-1-0- minus 1. Morata: 1-8-2-0-1. Lukaku og Lacazette ikke stort bedre.  På tide å gi Wazza en sjanse på topp? Everton med 16 poeng av 18 mulige siden Big Sam tok over, og får seg en tøff test mot Chelsea neste runde. Kenny spiller fast, Sigurdsson scorer og Everton ser kurante ut i øyeblikket.

Viktig å huske at de møtte et tafatt Swansea-lag som styrer mot nedrykk. Må slå Crystal Palace på hjemmebane i neste runde, for etter det kommer de tøffe matchene på løpende bånd. Carroll med assist! What a time to be alive.

Leicester følger opp med 4-1 borte mot Southampton med å tape 0-3 hjemme mot Crystal Palace. Logisk. Liten vits i hente forsvarere fra Leicester, og med Man Utd og Liverpool over de tre neste trenger man kanskje ikke offensiv cover heller. Hodgson har fått skikk på Palace ser det ut som! Laste på med Zaha før Swansea-kampen? Ruben Loftus-Cheek med en assist, og har gitt god verdi for 4.5 så langt.

Arsenal med en etterlengtet seier mot Newcastle. Kolasinac benket igjen. Litt urovekkende det, men pansertanker trenger også hvile en gang i blant. Clean sheet og mål på Ozil, utover det er formen til Lacazette og Sanchez urovekkende.

Møter Liverpool på fredag og da må nivået opp mange hakk. For når Liverpool er i form går det unna, noe stakkars Bournemouth fikk erfare denne runden. Det virker ikke urimelig å doble på offensive Liverpool-spillere om dagen. Coutinho, Firmino, Salah leverer alle jevnt og trutt. Håper på målfest på fredagskvelden!

Brighton – Burnley gikk vel omtrent som forventet og håpet. 0-0 kan ikke ha gitt høy odds der. Majoriteten av FPL-spillere pustet lestet ut da Murray blåste straffen over og ikke ødela clean sheet for Mee & co. Brighton får besøk av et Watford totalt ute av form, så ingen grunn til å selge forsvarere om du sitter på de. Burnley får besøk av et Spurs-lag som ikke finner rytmen, så kan man håpe på nok en clean sheet? Merk at Tarkowski trolig blir straffet i etterkant for en hendelse dommeren ikke så.

Jeg har spådd opptur for Watford i noen uker nå, men det vil seg ikke. 1-4 hjemme mot Huddersfield er stygt. Veldig stygt. Rødt kort i tre strake matcher, men har heldigvis tre lysegrønne kamper foran seg til å snu trenden. Vanskelig å anbefale Watford-spillere på dette stadiet.

City hamrer videre, og merket knapt fraværet av David Silva. de Bruyne virker å være det tryggeste valget, men Sterling har startet hver match siden GW11. Sane med to assist, Jesus med straffebom og Otamendi med gult kort som vanlig. Innholdsrik match! Stakkars Spurs fikk kjørt seg, Kane skulle vært utvist og Eriksen sprekker nullen på overtiden. Kan de slå tilbake borte mot hjemmesterke Burnley? Tålmodigheten renner snart ut for Harry Kane….

Moyes fortsetter sin triumferd med West Ham ved å hamre Stoke 3-0 borte. Nok en clean sheet, TRE assist fra Lanzini, Arnautovic scoret og så frisk ut og jevnt over god stemning i Hammers-leiren. Nå blir Lanzini utestengt for filming og Arnautovic sliter med lysken, så får vi se om det hindrer West Ham i å slå elendige Newcastle hjemme. Dobbel gameweek er rett rundt hjørnet for West Ham, ingen dum tid å investere i noen spillere.

Lukaku scoret igjen for Man United. Det minst overraskende fra kampen: at United la seg bakpå og skulle forsvare inn ledelsen. Det mest overraskende fra kampen: at West Bromwich faktisk scoret og sprakk nullen. Nå er det #Pogback mot et Leicester som slipper inn mye mål. Lingard har startet 5 strake og levert doble poeng i 3 av de. Verdt et forsøk om du henger etter i en liga? Blir trolig rotert fra tid til annen. West Bromwich er det lite å si om. Styr unna.

Chelsea med en proft gjennomført 1-0 mot Southampton. Alonso begynner å levere poeng i samme stil som i fjor, og Christensen fortsetter å plukke jevnt. Hazard uheldig som fikk et mål annullert og Morata fikk 20 minutter på slutten. Får det tøft borte mot et formsterkt Everton, men er i kanonform selv og skal ta seg greit gjennom den.

Facebook Comments